Sophia de Boer zet titel Mrs. Netherlands Universe 2015 in voor missie

Foto: Sano Wahyudi, website: www.sanowahyudiphotography.com

Hoewel het al enige dagen geleden is dat de Ermelose Sophia de Boer is gekroond tot Mrs. Netherlands Universe 2015, moet het feit dat ze werkelijk de mooiste getrouwde 27-plus vrouw met kinderen van Nederland is, nog even bij haar landen. Ze is evenwel super blij en dolgelukkig.

Foto: Sano Wahyudi website : www.sanowahyudiphotography.com

Van geweldig tot magnifiek, Sophia komt bijna superlatieven te kort om te illustreren hoe bijzonder de ervaring was rond de  Mrs Netherlands Universe 2015 verkiezing. In een ronduit goede sfeer werkte Sophia samen met de 17 andere finalisten toe naar de finale.  Die vond zijn ontknoping op zondag 31 mei in Opera Alians te Den Haag. “Er zinderde zo’n stuk spanning, want we waren wekenlang met de voorbereiding bezig geweest.”

Ze roemt de hoogstaande klasse van de vrouwen die op zo’n bijzondere wijze met elkaar omgingen. Met respect en warmte in een sfeer waarin men elkaar het succes gunde. Wat volgens Sophia wellicht alles te maken heeft met de nodige levenservaring van vrouwen die getrouwd zijn en kinderen hebben.

De finalisten presenteerden zich in vijf rondes, iedere keer in een ander kostuum, voor de vakjury. “We hebben er allemaal nog spierpijn van”, lacht Sophia, “want het was trapje op en weer trapje af.” Bovendien werden de vrouwen vragen gesteld in het Nederlands en Engels zonder dat ze zich daar op hadden kunnen voorbereiden.

Sophia is vastbesloten met de titel Mrs. Netherlands Universe 2015, naast het goede doel Stop huiselijk geweld tegen vrouwen nog een doel na te streven. “Ik wil een goed voorbeeld zijn voor de bewustwording van de vrouw. Als vrouw laten zien dat vrouwen er mogen zijn, dat ze de kracht uit zichzelf halen. Dat ze iets doen en waarmaken waar ze zichzelf het meest prettig bij voelen. Zo laat ik zien dat een Miss- of Mrs-verkiezing niet minderwaardig is. Het heeft mij immers gebracht wat ik wilde hebben. Zo mag iedere vrouw haar kansen pakken.”

Alle ogen zijn nu gericht op de Mondiale verkiezing die 29 augustus plaatsvindt in Belarus in Wit Rusland. Daar neemt Sophia de Boer het op tegen kandidaten uit de hele wereld.

Banner Bruna Ermelo on tour 13 juni

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen