Twaalf Ermeloers Koninklijk onderscheiden

Met het staatsieportret van het Koninklijk paar op de achtergrond heeft burgemeester André Baars vanmorgen in de theaterzaal van de Dialoog 12 Ermeloers Koninklijk onderscheiden; 6 vrouwen en 6 mannen met een gemiddelde leeftijd van 69 jaar oud.

Fotoreeks: Grietje-Akke de Haas

Volgens de jarenlange traditie waren de decorandi met de meest slinkse smoesjes naar het gemeentehuis gelokt waar hen een tot de nok toe gevulde theaterzaal wachtte, met familie, vrienden en bekenden. De burgemeester sprak iedere Koninklijk lintjesdrager in spé persoonlijk toe om namens de Koning waardering uit te spreken voor hun jarenlange inzet voor de samenleving, zowel lokaal als bovenlokaal, waarmee ze bovendien anderen stimuleerden.

De volgende Ermeloers werden gewaardeerd met een Koninklijk lintje voor hun inzet voor de samenleving die zij hebben verricht of nog steeds verrichten.

Mevrouw N. Termaat-Geldof (85), Lid in de Orde van Oranje Nassau
Vrijwilliger s’ Heerenloo, Protestant Christelijke Ouderenbond, buurtvereniging Ons Huis, president van het ‘Christen Vrouwen Contact ‘De Hoeksteen en kalligrafeert kinderbijbels, huwelijksbijbels en doopkaarten voor de Gereformeerde Kerk Ermelo. Bovendien ondersteunde ze gedurende 8 jaar haar gehandicapte zwager.

De heer Klaas Kreuze (78) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Actief in diverse bestuursfuncties en havenmeester in Huizen, ouderling van PKN Ermelo, secretaris en coördinator van de buitenlandse caravanreizen van de Christelijke Caravan Club, voorzitter van de VVE Nassaustate Ermelo, Protestant Christelijke Ouderen Bond en het Kerkkoor van PKN Ermelo.

Mevrouw Margje Geldof (77) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Secretaris van csv Dindoa, ouderling Gereformeerde Kerk Ermelo, lid van de activiteitencommissie/vrijwilliger bij de koffieochtend van Stichting Welzijn Ouderen Ermelo, lid van de werkgroep Het leerhuis, coördinator/vrijwilliger tijdens vakantieweken van het Vakantiebureau en begeleider van vakantiegasten van Hotel Dennenheul Ermelo , het vakantieadres voor mensen met een visuele beperking.

De heer Dirk N. de Vries Reilingh (76) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Vanaf 1972 bestuurslid van en vrijwilliger bij de lokale partij Progressief Ermelo, was tevens raadslid en wethouder voor Progressief Ermelo. Sinds 2002 secretaris van Stichting Schapedrift die de schaapskooi en bezoekerscentrum beheert, een toeristische trekpleister met ruim 80.000 bezoekers per jaar.

De heer Steven Visser (73) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Actief lid en vrijwilliger van het Ermelo’s Mannenkoor, vrijwilliger bij ’s Heerenloo, Bartimeus Sonneheerdt, Nederlands gereformeerde kerk Ermelo, Zorgcentrum Weideheem Harderwijk en Wijngaard Telgt Ermelo.

Mevrouw Jantje van Harten-Mulder (72) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Gastouder voor bewoner van ’s Heerenloo, Leger des Heils en bezoeker van senioren. Daarnaast was zij gedurende 5 jaar mantelzorger voor haar moeder die dankzij haar inzet niet in het verpleeghuis hoefde te worden opgenomen.

Mevrouw Maaike E. Visser-Griffioen (72) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Vrijwilliger bij ’s Heerenloo, Nederlands Gereformeerde Kerk Ermelo, Zorgcentrum Weideheem Harderwijk en Stichting Kringloopwinkel Ermelo aan de Burgemeester van Oordtstraat.

De heer Dirk Endendijk (70) Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Endendijk ontplooide als veehouder met een veestapel van honderd procent Friese koppel koeien, stieren en jongvee, beroepsgerelateerde activiteiten. Daarnaast was hij gedurende 15 jaar voorzitter van CDA Ermelo.

De heer Hans R. baron van Isselmuden (67) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Was bestuurslid/penningmeester van GV Sparta Ermelo, raadslid van de gemeente Ermelo en penningmeester van de voormalige lokale politieke partij BurgerBelangen Ermelo.

Mevrouw. Drs. Tineke J. van Goethem-Wiersma (62) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Voorzitter/lid van de kerkenraad van de Zendingskerk Ermelo, vrijwilliger/bestuurslid/vicevoorzitter van Scouting Nederland en voorzitter van Stichting voor Protestants-Christelijk Onderwijs Ermelo.

Mevrouw Margriet van der Putten-Pols (53) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Actief als bestuurslid/coördinator/instructeur bij volksdansgroep ‘De Zevensprong van de Stichting Blij Beleven voor mensen met een verstandelijke beperking en ondersteunt een dove oudere vrouw met een partner die lijdt aan Alzheimer.

De heer Wilfried J.C. van Zundert (45) Lid in de Orde van Oranje Nassau
Was van 1992-2007 lid van de vrijwillige bedrijfsbrandweer ’s Heerenloo en van 1997-2015 lid van de vrijwillige brandweer Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen