Scholen met de Bijbel Horst en Telgt voor 1,5 ton getild

Foto: Ermelo.nieuws.nl

De steunvereniging ‘Scholen met de Bijbel’ in de Ermelose buurtschappen Horst en Telgt doet aangifte tegen hun oud-voorzitter vanwege verduistering van gelden en valsheid in geschrifte.

Hiertoe is kort geleden besloten tijdens een ledenvergadering. De Vereniging ‘Scholen met de Bijbel’ in Horst en Telgt is in 1951 opgericht om in deze twee buurtschappen scholen te stichten en in stand te houden. Hierbij past ook het zo goed mogelijk beheren van het vermogen. Daartoe is in augustus 2013 een overeenkomst gesloten met de oud-voorzitter.

Hij zou een bedrag van € 150.000,– gaan beleggen met een beter rendement dan de rente van ongeveer 1% op de bank. In de loop van 2014 bleek dat het uitgezette bedrag was verdwenen. De oud-voorzitter maakte een nieuwe overeenkomst met valse handtekeningen van de penningmeester en een ander bestuurslid.

Pogingen om het geld terug te krijgen hebben tot nu toe nog geen resultaat opgeleverd. De juridische procedure tegen de toenmalige voorzitter is inmiddels in voorbereiding. Vorig jaar november is hij afgetreden als bestuurslid van de Vereniging ‘Scholen met de Bijbel’ in de buurtschappen Horst en Telgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen