Ermelo op de kaart met Gelukskoekje

Foto: Grietje-Akke de Haas

De campagne ‘Ermelo Buitenleven’ presenteerde vanmorgen op het Molenaarsplein een eigen Ermelo’s product om ons dorp op de kaart te zetten; het Ermelo’s Gelukskoekje.

Het gaat om een smakelijk ogend plat koekje waarop de naam Ermelo prijkt en een hoefijzer, en heeft een doorsnede van 9 centimeter. Met name speltbloem, boter, suiker, zout, glucosestroop en cacao-ingrediënten vormen de smaakmakers. Naast de lekkernij is het doosje, waarin de koekjes per 12 stuks in worden verkocht voor 5,50 euro, de blikvanger. VVV Ermelo financierde de verpakking en tekende voor het ontwerp. Want juist de verpakking moet toeristen uitnodigen de doosjes ‘massaal’ te kopen voor het thuisfront als cadeautje of souvenir, zodat het mensen van heinde en ver lokt naar Ermelo te komen. Maar natuurlijk is het Gelukskoekje ook voor eigen Ermeloers echt iets om in huis te hebben.

Het ontwikkelen van het Ermelo’s Gelukskoekje is een initiatief van de werkgroep Ermelo Horselive die vorig jaar is opgericht door de VVV Ermelo om het paardentoerisme in Ermelo te bevorderen. Vanaf dit jaar is het project een onderdeel van de campagne ‘Ermelo Buitenleven’, waarmee VVV Ermelo de samenwerking tussen ondernemers wil verbeteren en uitbreiden en Ermelo meer op de kaart wil gaan zetten. Bedenker van het Ermelo’s Gelukskoekje is Han Wilhelm, lekkerbek en voorzitter van Stichting Hippisch Platform Ermelo. Als voormalig docent Warenkennis zocht hij een product om Ermelo in de markt te zetten.

06EN Gelukskoekje3

“In de handel is het een gegeven dat je een merkdrager moet bedenken. Samen met Kees Wegerif van bakkerij Wegerif heb ik dit opgepakt met als uitgangspunt dat het koekje uniek in smaak moest zijn én symboliseert dat vakantie vieren op de Veluwe mensen gelukkig maakt.” Het eerste doosje met Ermelo’s Gelukskoekjes werd officieel aangeboden aan Esther Heutink, wethouder recreatie en toerisme.” Ze zei erg blij te zijn met het initiatief dat Ermelo beter op de kaart zet. In die zin heeft Ermelo zich altijd een beetje te bescheiden opgesteld. “Toerisme en recreatie is volop in beweging, ook in de regio. Want we kunnen meer maken van de Veluwe dan we tot nu toe hebben gedaan.”

06EN Gelukskoekje2

Het doosje met Ermelo’s Gelukskoekjes wordt verkocht bij VVV Ermelo, bakkerij Wegerif en boekhandel Riemer & Walinga. Het is de bedoeling dat VVV Ermelo de Gelukskoekjes afzet onder haar leden zoals de recreatiebedrijven en winkeliers, als ook bij andere belangstellende ondernemers.

[adrotate banner=”23″]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen