Goede buur aan kerk

Foto:

Rehobothkerk opent de deuren op donderdagmiddag.

Veel buren rond de Rehobothkerk aan de Dirk Staalweg 43 kennen de kerk alleen van de buitenkant. 
Commissie Open Kerk wil daar verandering in brengen. Elke donderdag gaan de deuren van 14:00 tot 16:30 uur wagenwijd open voor jong en oud. 
Kostersechtpaar Ben en Ria Meijer zijn altijd aanwezig en zorgen voor heerlijke koffie en thee. Daarnaast zijn er twee gastvrouwen/heren die graag een praatje maken, luisterend oor bieden, een spelletjes doen of creatief met de gasten aan de gang gaan. Zo nodig is er een crèche aanwezig. 
Relatie opbouwen met buurt
Na verspreiding van de Glossy Meer wilden Bart Barkema, Nank Sein, Fokke Hessels en het kostersechtpaar graag de kerkdeur openstellen om met de buurt een relatie op te bouwen. Het sluit goed aan bij het jaarthema ‘Verbondenheid’. Gekozen is voor de donderdagmiddag. Na het bezorgen van driehonderd uitnodigende flyers was de  openstelling van de Rehobothkerk op 11 september  en feit. 
“Het loopt nog niet storm met buren maar er is wel een gezellig binnenlopen van veelal gemeenteleden. Voor de kerkdeur staat een uitnodiging op standaard die men niet kan missen. Elke tweede donderdag in de maand is Ellen Aalbers van Het Kaartenhuis aanwezig. Gasten kunnen onder haar deskundige en enthousiaste leiding kaarten  maken”, laat Nank Sein weten. Als de buren de weg naar de Rehobothkerk eenmaal weten te vinden kan met elkaar gedacht worden over de donderdagmiddaginvulling als: bloemschikken, boekbespreking, orgelconcert, muziek luisteren. 
“De Rehobothkerk wil graag een goede buur zijn voor de buurtbewoners en hoopt dat de buurtbewoners langs komen in ons ‘buurthuis’”, aldus koster Ria. Informatie over de Open Kerk kan telefonisch bij de koster: 553373 of 551154. 
Bijdrage van Tineke Idema
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen