Instellingen oorzaak van ‘criminele karakter’ Ermelo

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ruud van Eijle (CU) betichtte SGP Ermelo ervan mediabelust te zijn met de motie om Ermelo uit de criminaliteit te halen. Ermelo staat namelijk op de 58e plaats van meest criminele gemeenten van Nederland.

Door Jeanne Dijkstra

Tijdens het bespreken van de kadernota donderdagavond 26 mei door de gemeenteraad, legde portefeuillehouder openbare veiligheid, André Baars, uit dat dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van instellingen in Ermelo. Er is een beleid dat er op is gericht wel aangifte te doen door de instellingen, wat een vertekening geeft van de cijfers. “Toch zijn het feiten”, aldus Leo van der Velden (SGP). “We kunnen doen alsof het niet bestaat maar dat is hetzelfde als Maastricht zijn drugsproblematiek uit de cijfers houdt en Amsterdam zijn toerisme.”

Het kwam hem op veel hoon te staan. “Ik werk er en weet hoe deze cijfers ontstaan, ik ben benieuwder naar de cijfers van uw meldpunt criminaliteit”, stelde René Arts (PE). “Een absurd voorstel, maar het doet het goed voor de krant”, aldus Van Eijle. Sarath Hamstra (CDA) noemde het niet goed voor de beeldvorming. “Het is als die roze olifant in de kamer, wat doet het voor de beeldvorming van Ermelo als er zo op wordt gereageerd?”

Van der Velden was gebelgd door de negatieve reacties op zijn motie. “Zelden heb ik zoveel naïveteit gehoord. Het gaat om feiten en in de kadernota staat er niets over vermeld. Ik wil dat er serieus met de feiten wordt omgegaan.”

Lees het complete verslag op Ermelonext.nl

Banner Jansen Elektrotechniek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen