Gemeente Ermelo helpt dubbel aantal werkzoekenden met uitkering aan een baan

Foto: SD Veluwerand

Het percentage werkzoekenden met een bijstandsuitkering dat uitstroomde richting werk steeg in 2016 33 procent ten opzichte van 15 procent in 2015. Reden volgens verantwoordelijke wethouder Esther Heutink om een klein feestje te vieren. “Het gaat immers om een verdubbeling ten opzichte van 2015.”

Wanneer de resultaten bovendien worden afgezet tegen de landelijke ontwikkelingen, zo meent Heutink, is de gemeente goed in staat gebleken om de doelgroep te laten uitstromen naar werk. Er was immers sprake van aanhoudende hoge werkeloosheid, hoge toestroom van vergunninghouders en jongeren met een beperking. Factoren waardoor ook in Ermelo beroep werd gedaan op ondersteuning.

Kwart meer
Naast het hogere uitstroompercentage, volgden in 2016 een kwart meer mensen een actief traject bij de sociale dienst, gericht op het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt of participatie in de samenleving.

Niet achterover leunen
De gemeente kan echter niet achterover leunen. “Al in het eerste kwartaal van 2017 hebben we de gevolgen gemerkt van de landelijke ontwikkelingen in het cliëntenbestand, zoals de toestroom van vergunninghouders. Dit heeft onze aandacht, en we werken er hard aan om ook in 2017 zoveel mogelijk cliënten te bemiddelen naar werk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen