Gemeente Ermelo en Leisurelands eens over metamorfose Strand Horst

Wethouder Jan van Eijsden en directeur Leisurelands Erik Droogh.
Wethouder Jan van Eijsden en directeur Leisurelands Erik Droogh.
Foto: Archief gemeente Ermelo

Wethouder Jan van Eijsden en directeur Leisurelands Erik Droogh hebben donderdag 23 maart de intentieovereenkomst tussen de gemeente Ermelo en Leisurelands Onroerend Goed B.V. ondertekend. In deze overeenkomst zijn de wederzijdse intenties, kaders en randvoorwaarden vastgelegd om de ontwikkelingen voor recreatiegebied Strand Horst mogelijk te maken.

Dit bericht de gemeente Ermelo

Voor Strand Horst betekent dit dat de recreatiemogelijkheden verder worden uitgebouwd, zodat recreatie gedurende het gehele jaar mogelijk wordt. Met het tekenen van de overeenkomst is het belang van zowel Leisurelands als de gemeente Ermelo vastgelegd en gaat de metamorfose van Strand Horst een nieuwe fase in.

Beeldkwaliteitsplan Strand Horst
Op 7 januari 2017 is het Beeldkwaliteitsplan Strand Horst gepresenteerd in de Commissie Infrastructuur en Ruimte. In het plan staan vernieuwingen en verbeteringen op het gebied van natuur, dag- en waterrecreatie, horeca en logies. Het Beeldkwaliteitsplan is samen met de initiatiefnemers tot stand gekomen: Wok-inn, McDonalds, Telstar Surf, Van den Brink Onroerend Goed, Bellini’s, Jachthaven Strand Horst, Pitch en Putt, Fundustry Events en Coöperatie Gastvrije Randmeren.

De gemeente Ermelo werkt momenteel aan het nieuwe bestemmingsplan om de gewenste ontwikkelingen te kunnen realiseren. Gezien de bijzondere eigendomsverhoudingen in het gebied en de diverse wensen van ondernemers zijn de wederzijdse intenties, kaders en randvoorwaarden vastgelegd in een intentieovereenkomst tussen de gemeente en Leisurelands Onroerend Goed B.V. Een mooie stap in een nieuwe fase.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen