Gemeente Ermelo zoekt de komende twee jaar passende huisvesting voor minimaal 70 arbeidsmigranten

Foto:

Het gaat om de huisvesting van werknemers uit Oost Europa die minimaal 6 maanden tot maximaal drie jaar in Nederland verblijven.Het voornemen van de gemeente Ermelo is het resultaat van de Regionale intentieverklaring die de gemeenten van de Regio Noord-Veluwe eind 2013 hebben ondertekend.

“Arbeidsmigranten”, licht wethouder Jan van den Bosch toe, “beschikken vaak niet over passende huisvesting, terwijl ze daar wel recht op hebben. Bovendien werkt de huidige situatie vaak uitbuiting van deze mensen in de hand door ze veel te hoge huur te laten betalen. Ook komt het voor dat arbeidsmigranten zich op plekken huisvesten waar ze niet mogen wonen, omdat er geen passende huisvesting voorhanden is. Daarom willen we als gemeente Ermelo de komende twee jaar voor minimaal 70 arbeidsmigranten een geschikte plek om te wonen gaan zoeken.” Hoe en waar kan de wethouder nog niet zeggen. Maar leegstaande panden zouden een optie kunnen zijn. 
Volgens Van den Bosch hebben de overige gemeenten binnen de regio Noord-Veluwe hetzelfde voornemen, met uitzondering van Putten en Oldebroek, die voor een opgave staan van het zoeken van geschikte huisvesting voor 200 tot 300 arbeidsmigranten.
banner-veluws-ontwerpburo
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen