Column: Ed Bok(t) over verdeling ministeries: ‘Net spelletje kwartetten’

Foto:

Column: Ed Bok(t) over verdeling ministeries: ‘Net spelletje kwartetten’.

Kwik, kwek en kwak onbetaalbaar 
Lieve lezers, weer wat bekomen van de Europese verkiezingen of zijn jullie niet gaan stemmen. De opkomst was met 46,8% maar liefst 5% hoger dan de vorige verkiezingen in 2019. Het gestegen animo kwam volgens het Sociaal Cultureel Planbureau onverwachts want de campagne kwam laat op gang. Ed Bok(t) begrijpt dat wel, want praattafels en MSM waren nog steeds bezig de verkiezingswinst van rechts tot een ramp voor ons land te verklaren. Om die redenen werden de EU-verkiezingen weer aangegrepen om maar weer te waarschuwen voor extreemrechts! Tja en dan onze eigen verkiezingen waarover ze maar niet uitgesproken raken. Partijen die bij moties in de Tweede Kamer over geen btw-verhoging op energie, over lagere BTW op groenten en fruit, dagelijkse boodschappen, over minder ‘accijns’ op benzine tegen stemden, lopen nu te miepen dat de Donald Duck 40 cent duurder wordt. Janken over hoe erg het wel niet is voor de cultuursector terwijl de gewone man honderden euro’s per maand meer betalen moet. Jullie columnist Ed Bok(t) was onlangs in het Concertgebouw en kreeg al rondkijkend nu niet het idee dat de bezoekers wakker liggen van een paar euro meer voor een concert met Anthony Dvorák! Geldt ook voor ‘t gratis schoolontbijt voor kinderen, wat primair geen taak is voor de overheid want meer geld in de ‘portemonnee’ overhouden voor ouders beste regering is het verschil tussen een lege of goed gevulde broodtrommel!

Laatste Miljoenenjacht van Kajsa
De formatie is inmiddels zo ver, de ministeries zijn schijnbaar verdeeld dat men bezig is over de poppetjes. Ed Bok(t) moet daarbij altijd denken aan een spelletje kwartetten; mag ik van jou de minister op Financiën dan krijg je van mij in ruil een post op Onderwijs. Tja, het is nog maar zeer de vraag of dat allemaal goed komt. Er worden namen genoemd waarbij het nog maar de vraag is of deze wel door de ballotagecommissie van beoogd premier Dick Schoof en formateur Richard van Zwol komen. Ondertussen ‘slijpt’ de oppositie de ‘messen’ al voor het Kamerdebat waar beoogde bewindspersonen ‘doorgezaagd’ worden en herinnerd aan fouten of gedane uitspraken! De ‘smerige’ campagnes tussen kamp ‘Donald Trump en George Biden’ in de VS zijn er haast niets bij! Namen van politici die het in ieder geval niet gaan worden zijn Kajsa Ollongren, en dat gaat de belastingbetaler een hoop geld schelen. Miljarden heeft Kajsa gedoneerd en op haar afscheidstournee, voordat het nieuwe Kabinet de bordesscene beleeft, strooit onze jonkvrouw Ollongren op de valreep nog kwistig met belastinggeld. Zo doneerde ze vorige week 400 miljoen aan een Zweeds militair project voor Oekraïne en gisteren nog snel 60 miljoen voor de productie van drones. Ed Bok(t) vraagt zich af hoe dat in de praktijk gaat. Stuurt ze een whatsapp naar een ambtenaar met de boodschap, maak 60 miljoen over naar rekeningnummer X. Of speelt deze ambtenaar voor miljoenenjacht en reist hij/zij/het met 60 koffers gevuld met evenveel miljoenen naar Kiev, en nog belangrijker dus wie controleert dit!

Hugo de Jonge languit op de lijnbaan
We kunnen bij veel huidige bewindspersonen blij zijn dat ze niet meer terugkomen. Dat geldt niet voor iedereen! Criminelen zullen niet blij zijn dat ‘Frank Weer een kind Weerwind’ straks niet langer minister zal zijn van rechtsbescherming want dat betekent, oppakken en zitten. Er is echter één demissionair minister waarvoor jullie columnist oprecht hoopt dat ze ergens op een ministerie een baantje overhebben en dat is Hugo de Jonge. Ik hoor veel ‘lezers’ hardop denken, maar Ed Bok(t) die man kan helemaal niets! Een omhooggevallen Pabo mannetje die met vlotte babbels zich een weg baande in de politiek. Als wethouder in Rotterdam al zware druk uitoefende om cijfers van een rapport te manipuleren, als minister VWS miljarden liet verdwijnen en blunderde, op Volkshuisvesting niets presteerde dan alleen praten in mooie vergezichten over 1 miljoen woningen en dan wil je zo’n narcist terug als minister? Tja lieve mensen, mijn vader is geboren in Rotterdam, mijn club is Feyenoord en ik ben ‘verliefd’ op Rotterdam, de stad die eigenlijk de hoofdstad van ons land had moeten zijn. En van die stad wil Hugo de Jonge burgemeester worden!! Elke week foto’s van bloemschoen in de haven, op een kade, in een kraan, in mijn kuip, nooit! Hopelijk glijdt Hugo uit over een bananenschil op de lijnbaan en dan zeg ik op mijn beste Rotterdams, wat zeggie? Als je val dan leggie!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen