DickBlaft naar ons dorp dat van haar behoudende imago af wil

Foto:

Columnist Dick Leene trekt de Prosecco open en zet de Champy vast koud!

Ermelo bruist, burp …

Je kunt zeggen wat je wilt, maar ons dappere dorp doet er alles aan. Waren we nog maar net gewend aan ‘Beter Ermelo’, worden we alweer met een nieuwe slogan om de oren geslagen. Bij de eerste dacht ik eerst dat het kundige reclameburo bedoelde dat het Beter moest in Ermelo. Later begreep ik dat men suggereerde dat Ermelo Beter is dan Harderwijk, Putten, Nunspeet en nog wat andere plaatsen in de omgeving. In de zin van Beter Ermelo dan Harderwijk enz. 

Een beetje hooghartig natuurlijk, maar in grote lijnen kon ik hier wel achterstaan. Deze week is er weer een fonkelnieuwe slogan gelanceerd door het altijd bescheiden Centrummanagement. Men wil ons én de wijde omgeving nu laten geloven dat Ermelo Bruist! Met onmiddellijke ingang nemen wij voorgoed afscheid van het nogal behoudende NOZ imago en het kippen- en eendenverleden. Het idee sluit prachtig aan bij de vurige wens van de Gemeente om ieder plein en elke lege plek in te vullen met horeca. Een enkeling speelt nog met de gedachte dat Ermelo een zorgdorp zou zijn en ook in de nieuwe Stationsstraat zal je nog struikelen over de voorzieningen voor slechtzienden en mindervaliden, maar vanaf nu gaan we bruisen. 
Op de kermis dan nog even niet, maar trek de Prosecco maar open en zet de Champy maar vast koud! Al vóór de nieuwe folder trots werd aangeboden aan Burgemeester Baars, die de Prosecco afsloeg en proostte met een kopje koffie, zag ik het verschil. Voor de tweede braderie afgelopen dinsdagavond stroomde het centrum weer vol met vertierzoekende gasten. Men kwam weer massaal af op de friet, stroopwafels en het softijs. De grote warme lijven persten zich door de bottelnecks van de Stationsstraat en bij veel buiken dacht ik aan bruistabletten. Burp, excuses. Ermelo bruist inderdaad.
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen