Kerken organiseren Kerst Sing-inn bij de Schaapskooi Ermelo

Foto: Stichting Schapedrift

Burgemeester André Baars leest Kerstevangelie van de geboorte van Christus voor. 

Op dinsdag 24 december organiseren de Zendingskerk, de Gereformeerde Kerk en Stichting Schapedrift Ermelo de traditionele Kerst Sing-In(n) bij de schaapskooi van Ermelo.
Van 16.00-17.00 uur wordt het naderende kerstfeest zingend ingeluid. Burgemeester Baars leest voor uit het bijbelboek van Lukas, het traditionele Kerstevangelie van de geboorte van Christus. De samenzang wordt muzikaal begeleid door een koperblazerskwartet. Op het programma staan traditionele, bekende kerstliederen en natuurlijk ontbreekt ‘De herdertjes lagen bij nachte’ niet!  Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis. 
Sfeervol verlicht
Het terrein van de schaapskooi is sfeervol verlicht. In een grote kring verzamelt iedereen zich buiten rond het spreekgestoelte en de muzikanten. Tussen de kerstliederen door vertelt ds. Sjaak Teuwissen van de Gereformeerde Kerk (PKN) een kerstverhaal. 
Ds. Rainer Wahl van de Hervormde Zendingskerk spreekt de kerstmeditatie uit. Samen met vele belangstellenden luisteren vanuit de schaapskooi honderden Veluwse heideschapen mee. Op het programma staat ook de uitvoering  van een lichtjesdans door een aantal kinderen met lampionnetjes. Na de samenzang zijn bij de Kerst Sing-in(n) de nodige winterconsumpties verkrijgbaar. Voor mensen die moeilijk lang kunnen staan is het raadzaam om een (klap)stoel mee te nemen.  
De Ermelose schaapskooi is per auto alleen bereikbaar vanaf de Drieërweg in Ermelo (neem de afslag Postweg – bruine borden schaapskooi). Meer informatie over de Ermelose schaapkooi (en een routebeschrijving) is te vinden op: www.schapedrift.nl.
banner-thats-it
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen